Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túró Rudi torta

Hozzávalók
A piskótához:
2 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg finomliszt, fél kávéskanál sütőpor, 1 dkg cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez:
1 csapott evőkanál zselatinpor, 25 dkg porcukor, 50 dkg túró, 1 dl tejföl
1 vaníliarúd, 1 citrom reszelt héja és 1 evőkanálnyi átszűrt leve, 2 és fél dl hideg tejszínből vert hab, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Előmelegítjük a sütőt . Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát, és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk. A piskótához a tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk. A masszát átkanalazzuk a tortaformába, elsimítjuk a tetejét, és megsütjük. Ha kész, kihűtjük. A töltelékhez a zselatint 1 dl vízzel elvegyítjük, aztán takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban. A por-cukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és a tetejét vastagon meghintjük kakaóporral. A tortát egy napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk, és kiszedjük a formából.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Statisztika

Online: 1
Összes: 180897
Hónap: 1351
Nap: 46