Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oroszkrém torta

Hozzávalók:

1 piskóta torta alap 6- 8 tojásból. Elkészítése itt található.

Krém:

1 fél literes Hullala tejszín, 1 cs vanília puding por, 4 dl tej,

3 cs habfixáló, 15 dk cukor, mazsola + rum,

cseresznye, anannász, barack vagy bármilyen gyümölcs apróra vágva.

A tortát elkészítjük, hűtjük, majd 2-3 felé vágyjuk a méretétől függően.

A mazsolát beáztatjuk a rumba, a gyümölcsöket feldaraboljuk és lecsepegtetjük.

A pudingot a tejjel kikeverjük és megfőzzük, hűlni hagyjuk. Időnként megkeverjük, hogy ne bőröödjön a teteje. Addig a tejszínt a habverővel és a tállal együtt a hűtőben tarjuk. Majd elkezdjük verni a tejszínt és hozzá adagoljuk a cukrot, végül 2 cs habfixálót is beledolgozuk.

A habot nagyjából két felé osztjuk és az egyik felébe bele forgatjuk a pudingot, majd a maradék habfixálót is. A  lecsepegtetett gyümölcsöket kicsi fixálóval összekeverjük és, vagy a krémbe rakjuk, vagy két réteg krém közé a torta közepébe. A maradék tejszínnel bevonjuk a totát és díszítjük krémmel és színes tortadarával vagy gyümölcsökkel. Én most házi gumicukorral díszítettem.

 

oroszkrem-torta1.jpg

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Október >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 2
Összes: 186683
Hónap: 2039
Nap: 82