Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcstorta

Hozzávalók:
8 dk liszt, 12 dk cukor, 4 db tojás, ½ cs sütőpor,
A hozzávalókból piskótát készítünk és egy vajjal kikent és meglisztezett sütőformába töltjük. Tűpróbáig sütjük, és ezután megpróbáljuk kivarázsolni a formából. Azon melegében megkenjük sárgabarack lekvárral,  a tetejét kirakjuk gyümölcs szeletekkel.

Tetejére:
3dl vízzel vagy gyümölcslével, hígított szörppel 3 teáskanál zselatint összeforralunk és hagyjuk hűlni, míg elkezd éppen csak dermedni és a torta tetejére simítjuk.

Tippek:

Én a gyümölccsel kirakott tortát be szoktam tenni a hűtőbe, amíg elkészül a zselatin. Így biztos nem issza be a kocsonyát.

Lehet készíteni a tetejét gyümölcskocsonya porral is, és a lekvár helyett pudingot is szoktak rá rakni a gyümölcsök alá.

 

gyumitorta2.jpg

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Statisztika

Online: 1
Összes: 179666
Hónap: 1208
Nap: 38