Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Feketeerdő torta

 1db kakaós piskóta torta, három lapra vágva.

Meggykrém:

 

3 dl meggylé

1 cs vaníliapuding

20 dk magozott meggybefőtt

 6 k cukor

A pudingot a meggylével összefőzzük és belerakjuk a meggyet és a cukrot is , majd kicsit összeturmixoljuk.

Hab

 

6 dl tejszín

2 ek porcukor

1 púpozott ek zselatin 1 dl vízben megfőzve, vagy 2 cs habfix

A tejszínt felverjük  majd a cukrot is hozzá verjük végül a feloldott zselatint vagy a habfixeket beledolgozzuk.

A tésztát megkenjük a meggykrém felével rá a tejszínt, a következő lap és így tovább. A tetejére és az oldalára is tejszínt teszünk.

Díszíteni meggyszemekkel és csoki forgáccsal lehet. Ha tejszínesebben szeretnénk díszíteni, akkor még 4 dl tejszínt kell felverni habfixálóval és cukorral. Ezzel borítani be az oldalát és a tetejét a meggyszemek alá halmocskákat nyomni.

 

fek.erd.-torta.jpg

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Október >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 1
Összes: 186944
Hónap: 2057
Nap: 75