Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aszalt gyümis túrótorta

Alap:

20 db babapiskóta, 15 dk vaj

A piskótákat összemorzsoljuk és a vajjal elkeverjük. Tortaforma aljába simítjuk. Félbe vágunk még 20 db babpiskótát és állítva körberakjuk a forma szélét.

Töltelék:

40 dk aszalt gyümölcs, 25 dk túró, 15 dk porcukor, 1 citrom héja és leve, 6 dl tejszín, 1-2 cs habfixáló

Az aszalt gyümiket apróra vágjuk és vízzel (esetleg rummal) leöntjük. A túrót összetörjük és kikeverjük a cukorral a citrom levével és a héjával. Bele teszünk 2-3 kanál leszűrt aszalt gyümit, felverjük a tejszínt és habfixet, ezt is beleforgatjuk a túróba a 2/3 át. Az aszalt gyümölcsöket leszűrjük, rászórjuk az alapra és befedjük a túrós krémmel. A maradék tejszínhabbal díszítjük gyümölcsökkel kirakjuk és hűtjük.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Január >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 1
Összes: 178427
Hónap: 937
Nap: 43