Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vadgesztenyesüti

Hozzávalók:

25-30 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg margarin, 2 cs 25 dkg-os gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, 2 ek. rum, tej szükség szerint.

Csokimáz:

3 kanál víz
1 kanál kakaó
1-1,5 kanál fruktóz, vagy édesítő ízlés szerint, vagy 15 dk cukor
2-3 dkg ráma margarin
A cukorral elkeverjük a kakaót és a forró vizet, majd a puha margarint is beledolgozzuk, forró víz fölé állítjuk, és  ebbe mártjuk a gesztenyéket.

Elkészítés:
A hozzávalókból gyúrjunk egy formázható masszát úgy, hogy a tejet csak fokozatosan adjuk hozzá. Formázzunk belőle gesztenye nagyságú golyókat. A golyókat fogvájó vagy hústű segítségével félig – háromnegyedig mártsuk olvasztott csokoládéba.  Csokiba mártogatás után sütőpapírra tegyük vagy szilikonos sütőlapra, erről utána könnyebb leszedni. A fogvájó okozta lyukat az ujjunkkal eltüntethetjük, mivel a massza nagyon könnyen formázható.

Könnyen elkészíthető, mutatós, sütés nélküli sütemény.

 

  Kb. 55-60 db lesz belőle.

gesztenye.jpg

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Statisztika

Online: 1
Összes: 181993
Hónap: 1056
Nap: 30