Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gumi sütemény

Hozzávalók:

6 tojás, 3 csomag vaníliás cukor, 4 csomag zselatin, 1,5 evőkanál kakaó

Kb fél kg porcukor, 4 dl málnaszörp, 2 pohár tejföl, víz

Elkészítés:

Az első réteghez 3 tojás sárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk egy műanyag tálban, majd a 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint forrásig simára keverünk. Mikor felfőtt, a zselatin melegen hozzákeverjük a tojás sárgájához. A formába öntjük, ez lesz a legalsó lap. Fél órára a hűtőbe tesszük.

A második réteget ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, annyi különbséggel, hogy a tojás sárgájához 1,5 evőkanál kakaót keverünk. Ráöntjük a már a hűtőben lévő rétegre.

A harmadik réteghez 2 pohár tejfölt, 7 evőkanál porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot simára keverünk, majd 1,5 dl vízzel 2 evőkanál zselatint forrásig keverünk, hozzá adjuk a tejfölhöz, ráöntjük a 2. rétegre. Ezt is hagyjuk a hűtőben hűlni.

A negyedik réteghez 4 dl málnaszörpöt összekeverünk 2 evőkanál zselatinnal és 2 dl forralt vízzel. Ezt ráöntjük a 3. rétegre, és fél órára a hűtőben állni hagyjuk.

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Október >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 4
Összes: 186947
Hónap: 2058
Nap: 75