Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gesztenyés bomba

Hozzávalók:

50 dk gesztenyemassza,  2 ek porcukor,10 dk vaj, 2 ek rum 4 dl tejszín, 1 ek zselatin, 6 db babapiskóta + áztatáshoz rumos tej,

A gesztenyét áttöröm és vajjal, rummal kikeverem. Egy formát folpackal kibélelek és belenyomkodom a gesztenyét, hűtöm. A zselatint feloldom ½ dl vízben, hűtöm. A tejszínt habbá verem a cukorral és a zselatint is beledolgozom. A gesztenyeformába öntöm és az áztatott piskótával kirakom a tetejét. Legalább fél napig hűtöm és tálra borítom.

Tetejére:

-2 ek kakaó, 2 ek cukor, 6 ek meleg víz, 3 dk vaj, kikeverjük a kakaót a cukorral és a forró vízzel, hozzáadjuk a puha vajat és a kiborított bomba tetejére csorgatjuk.

-2 dl tejszín, 1 csapot ek porcukor felverjük és tálalhatjuk.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Statisztika

Online: 1
Összes: 180897
Hónap: 1350
Nap: 46