Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stollwerk szelet

A tésztához:
 35 dkg liszt,17 dkg porcukor,5 dkg sütőmargarin,1 kávéskanál szódabikarbóna,1 dkg élesztő,
1 dl tej, 1 db tojás
A krémhez:  6 evőkanál kristálycukor, 5 dl tej, 25 dkg sütőmargarin, 17 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 ek liszt,  3 dl tej
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk. (Nem kell külön az élesztőt felfuttatni.) A tésztát háromfelé osztjuk, és gáz tepsi nagyságú lapokat sütünk. Célszerű villával sütés előtt kicsit megszurkálni, így nem lesz hólyagos a tészta. Előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük vigyázva, mert könnyen eléghet. A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, óvatosan, nehogy megégjen, majd felöntjük 5 dl tejjel. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen elolvad benne. Ezután a margarint darabokban, a vaníliás cukrot, a porcukrot hozzáadjuk. Továbbfőzzük, amíg a margarin elolvad. Az 5 evőkanál lisztet a 3 dl tejjel közben elkeverjük csomómentesre, és karamelles-margarinos alaphoz adjuk. Tovább főzzük állandó kevergetés mellett addig, amíg a sűrű krém lesz belőle. A krémet gyakran kevergetve langyosra hűtjük. Majd megtöltjük vele a lapokat.
Nem kell megvárni, amíg hideg lesz, mert amíg dolgozunk vele, addig is hűl. 3-4 óra múlva, amikor a krémtől megpuhul a tészta, szeletelhető.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 167550
Hónap: 1330
Nap: 36