Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sodrott rétes

Hozzávalók:
30 dk liszt, 1 db tojás, 1 pohár tejföl csipet só,
9 dk zsír, 9 dk liszt,
A zsírt felolvasztjuk és elkeverjük benne a lisztet, kicsit hagyjuk hűlni.
A lisztből sóval tojással, tejföllel tésztát gyúrunk és vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a lisztes zsírral, feltekerjük a tésztát. Egy órára hűtőben pihentetjük. 3-4 egyforma darabba vágjuk és vékonyra nyújtjuk. Kicsit megolajozzuk a tésztát és tölteléket egyenletesen rászórva feltekerjük. Zsírozott tepsire rakjuk a tetejüket felvert tojással megkenjük, sütjük.
Töltelékek:
Túrós:
25 dkg túró, 8 dkg kristálycukor fél citrom reszelt héjával összekeverve, 1 vaniliás cukor, 2-3 evőkanál tejfölt fél tojással kikeverni ezzel meglocsolni, ízlés szerint mazsola bele (a túrót ne keverjük össze a cukorral, hanem külön szórjuk rá a kinyújtott tésztára)
Mákos:
8 dkg darált mák, 8 dkg kristálycukor, gyümölcs lehet bele: meggy, alma, cseresznye, befőtt vagy mirelit is jó.
Grízes:
kb. 10 dkg búzadarát megpárolni olajon kevés vízzel, lehet meggyet vagy cseresznyét rászórni a töltelékre, 8 dkg fahéjas cukorral megszórni,(ráreszelni 2-3 kisebb nyers almát)
Meggyes:
80 dkg meggy, 6 ek cukor, 3 ek zsemlemorzsa, 3 ek darált dió, 1 kk őrölt fahéj.
Természetesen ettől mindenki eltérhet, és készítheti a saját ízlése alapján.
Diós:
15 dk dió, 10 dk cukor, kevés meleg tej, amivel leöntjük a diót

retes1.jpg

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Statisztika

Online: 1
Összes: 183432
Hónap: 1251
Nap: 50