Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Réteges lepény

Hozzávalók:
60 dk liszt, 2 dk élesztő, tej, 5 dk olvasztott zsír, 1 tojás, 1 tojássárga, 10 dk cukor, csipet só, darált cukros mák, lekvár

A tojásokat az olajjal és a cukorral összedolgozzuk, bele rakjuk az élesztőt, a lisztet és szükség szerint tejet. Kicsit pihentetjük, majd 4 cipóra osztjuk. Tepsi nagyságú lapokat nyújtunk 1/2 cm vastagságúra, zsírozott tepsibe terítjük, és minden lapot megkenünk lekvárral és mákkal meghintjük. A felső lapot a maradék tojásfehérjével megkenjük, és villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel sütés közben. Világosra sütjük, tálalni porcukorral meghintve lehet.
 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Október >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 1
Összes: 186944
Hónap: 2056
Nap: 73