Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Réteges lepény

Hozzávalók:
60 dk liszt, 2 dk élesztő, tej, 5 dk olvasztott zsír, 1 tojás, 1 tojássárga, 10 dk cukor, csipet só, darált cukros mák, lekvár

A tojásokat az olajjal és a cukorral összedolgozzuk, bele rakjuk az élesztőt, a lisztet és szükség szerint tejet. Kicsit pihentetjük, majd 4 cipóra osztjuk. Tepsi nagyságú lapokat nyújtunk 1/2 cm vastagságúra, zsírozott tepsibe terítjük, és minden lapot megkenünk lekvárral és mákkal meghintjük. A felső lapot a maradék tojásfehérjével megkenjük, és villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel sütés közben. Világosra sütjük, tálalni porcukorral meghintve lehet.
 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 170301
Hónap: 1523
Nap: 42