Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Puncs szelet 2

 Hozzávalók:

50 dk liszt, 20 dk cukor, 15 dk margarin, 2 db tojássárga, 2 dl tejföl, 1 sütőpor,

Töltelék:

  Az egyik összetört lap, 2 dl víz,10 dk cukor, 1 cs vanília, 10 dk dió, 2 ek kakaópor, 0,5 dl rum

Tetejére:

2 tojásfehérje, 10 dk porcukor, 1 kk piros ételfesték,

 A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kell, kevés tejet is adhatunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát készítsünk. Háromfelé osztjuk, és külön kinyújtva egy tepsi hátán meg sütjük őket, kb: 25x 35 cm méretűre.  A két legszebbet kiválasztjuk alsó-felső lapnak. A maradékot összetörjük és leöntjük a vizes keverékkel. A cukrot kikeverjük a kakaóval és a vízzel felforraljuk, majd a rumot és a vaníliát is hozzá adjuk. Az összetört lapra öntjük és jól összedolgozzuk. A két lap közé töltjük és lenyomatjuk egy másik tálcával, kicsit hagyjuk állni. Egy tepsire rakjuk és megkenjük a tetejét. A tojások fehérjét habbá verjük a cukorral és a festékkel, majd gőz felett verjük tovább. Végül a sütire kenjük, és 6-8 percre betoljuk az előmelegített sütőbe, szárítani a tetejét.

puncs-sz..jpg

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Statisztika

Online: 1
Összes: 180897
Hónap: 1350
Nap: 46