Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Piskóta

 

Hozzávalók

6 tojás, 6 k cukor, 6 k liszt, 1/2 cs sütőpor

 A sütőt begyújtjuk, hogy bemelegedjen amíg elkészítjük a piskótát. A tojásokat ketté választjuk vigyázva arra, hogy a fehérjébe ne kerüljön a sárgájából, mert nehezebben verődik fel habnak.

El kezdjük verni a fehérjét habnak és amikor már apróbb hólyagocskák verődtek kanalanként hozzá adjuk a cukrot, alaposan elkeverve minden kanál után. A tojássárgát is hozzáadjuk egyenként végül a liszttel elkevert sütőport úgy, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapíros tesibe egyenletesen elterítjük és forró sütőben sütjük. Addig süljön amíg az ujjunkkal megnyomva a tészta vissza ugrik. Deszkára borítjuk amit beliszteztünk és lehúzzuk róla a papírt és vissza fordítjuk, hűlni hagyjuk.

Ha piskóta tekercset akarunk készíteni akkor a  lisztből kicsit kevesebbet használjuk és nagy tepsibe terítsük el ezt a mennyiséget, hogy vékonyra süljön. A még meleg piskótát azonnal fel kel tekerni, mert ha kihűl törni fog. Hűlés után tölthető meg lekvárral vagy bármilyen krémmel.

A piskóta lényege:

-hogy minden tojáshoz 1 kanál liszt és 1 kanál cukor kell egy kevés sütőporral

-elég gyorsan dogozzunk  hogy a hab ne essen össze,-

meleg legyen a sütő, és ne nyitogassuk sűrűn a sütőajtót.

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 167550
Hónap: 1329
Nap: 36