Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krémes

2 vékony piskóta lapot sütünk (mi így szeretjük) vagy

Tészta:
25 dkg liszt
fél kocka margarin (12,5 dkg)
1 tojás sárgája
1 dl tejföl
1 csipet só
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk (óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje), hogy később könnyebb legyen a szeletelés.

Krém
2 dl vízben 2cs vaníliapudingot kikeverünk, majd 7 dl vízben 20 dk cukorral, pici sóval sűrűre főzzük. 10 tojás fehérjét 30 dk cukorral felverünk, majd gőz fölött bele keverjük a pudingos krémet és pár percig tovább főzzük. Forrón az egyik piskótára halmozzuk, majd befedjük a másik lappal.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 171495
Hónap: 1679
Nap: 67