Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krémes

2 vékony piskóta lapot sütünk (mi így szeretjük) vagy

Tészta:
25 dkg liszt
fél kocka margarin (12,5 dkg)
1 tojás sárgája
1 dl tejföl
1 csipet só
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk (óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje), hogy később könnyebb legyen a szeletelés.

Krém
2 dl vízben 2cs vaníliapudingot kikeverünk, majd 7 dl vízben 20 dk cukorral, pici sóval sűrűre főzzük. 10 tojás fehérjét 30 dk cukorral felverünk, majd gőz fölött bele keverjük a pudingos krémet és pár percig tovább főzzük. Forrón az egyik piskótára halmozzuk, majd befedjük a másik lappal.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Január >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 1
Összes: 178548
Hónap: 954
Nap: 38