Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jókai szelet

Hozzávalók:

30 dk liszt, 10dk porcukor, 20 dk vaj, 2 db tojásfehérje ( vagy 1 db tojás)

A hozzávalókat összedolgozzuk, és háromfelé osztjuk. 3 mm vastagra, és 12 cm szélesre kinyújtjuk, és tepsi hátán kisütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel a tészta. A meleg lapokat lekvárral megkenjük és összeragasztjuk.

A tetejére:

2 tojássárgája, 6 dk porcukor, 1 vanília,

Ezeket habosra keverjük, és a tetejére simítjuk. Megszórhatjuk mazsolával, mandula forgáccsal, durvára vágott dióval. Pár percre visszadugjuk a sütőbe. 3x 8 cm csíkokra vágjuk. Sokáig elálló süti.

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Statisztika

Online: 1
Összes: 180897
Hónap: 1349
Nap: 46