Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jókai szelet

Hozzávalók:

30 dk liszt, 10dk porcukor, 20 dk vaj, 2 db tojásfehérje ( vagy 1 db tojás)

A hozzávalókat összedolgozzuk, és háromfelé osztjuk. 3 mm vastagra, és 12 cm szélesre kinyújtjuk, és tepsi hátán kisütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel a tészta. A meleg lapokat lekvárral megkenjük és összeragasztjuk.

A tetejére:

2 tojássárgája, 6 dk porcukor, 1 vanília,

Ezeket habosra keverjük, és a tetejére simítjuk. Megszórhatjuk mazsolával, mandula forgáccsal, durvára vágott dióval. Pár percre visszadugjuk a sütőbe. 3x 8 cm csíkokra vágjuk. Sokáig elálló süti.

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Október >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 1
Összes: 186944
Hónap: 2056
Nap: 74