Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Isteni szelet

 

Tészta:

6 tojássárga, 20 dk cukor, 10 ek  forró víz, 25 dk liszt, 1/2 cs sütőpor

A tojások sárgáját a cukorral és a forróvízzel fehéredésig keverjük, majd a liszttel elkevert sütőport is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk és megsütjük. ha megsült lehúzzuk róla a papírt és hűlni hagyjuk.

Krém:

4 dl tej, 4ek liszt, 1cs vanília, 20 dk vaj, 15 dk porcukor

A lisztet kikeverem a tejjel és sűrűre megfőzöm.Hűlni hagyom, de néha megkevergetem azért, hogy ne legyen "bőrös" a teteje. Közben  a puha vajban jól kikeverem a cukrot. Ha a főzött krém kihűlt, akkor adagonként hozzáadom a vajkrémet. ezt a krémet a tészta tetejére simítom egyenletesen. Hűtőbe teszem.

Hab:

6 tojásfehérje, 30 dk cukor

A tojásfehérjét a cukorral elkezdem verni , majd gőz fölött habbá verem és a krém tetejére simítom. Forró vízbe mártott késsel szeletelem. A főzött tojáshab készítésést itt találod.

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 168900
Hónap: 1191
Nap: 55