Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Forgácsfánk

Forgácsfánk

Hozzávalók:
50 dk liszt, 2 ek cukor és rum, 6 db tojás sárga, 2 dl tejföl, só,

Összegyúrjuk a hozzávalókat és fél órát pihentetjük. Levestészta vastagságúra kinyújtjuk és derelye vágóval csíkokat vágunk. A közepét is bevágjuk és az egyik sarkát átfordítjuk a nyíláson, forró olajban megsütjük. Tálalni porcukorba forgatva lehet.

 

 

Forgácsfánk másként

25 dk liszt, 10 dk kókusz, 5 tojássárga, 1 kk cukor, tejföl, csipet só,

A hozzávalókat összegyúrjuk, annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. kinyújtjuk és derelyevágóval szalagokat vágunk . A középen behasítjuk és az egyik végét átdugjuk a  résen sütés előtt. Forró olajban aranyszínűre sütjük és vaníliás porcukorral meghintjük.

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 170301
Hónap: 1523
Nap: 42