Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Forgácsfánk

Forgácsfánk

Hozzávalók:
50 dk liszt, 2 ek cukor és rum, 6 db tojás sárga, 2 dl tejföl, só,

Összegyúrjuk a hozzávalókat és fél órát pihentetjük. Levestészta vastagságúra kinyújtjuk és derelye vágóval csíkokat vágunk. A közepét is bevágjuk és az egyik sarkát átfordítjuk a nyíláson, forró olajban megsütjük. Tálalni porcukorba forgatva lehet.

 

 

Forgácsfánk másként

25 dk liszt, 10 dk kókusz, 5 tojássárga, 1 kk cukor, tejföl, csipet só,

A hozzávalókat összegyúrjuk, annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. kinyújtjuk és derelyevágóval szalagokat vágunk . A középen behasítjuk és az egyik végét átdugjuk a  résen sütés előtt. Forró olajban aranyszínűre sütjük és vaníliás porcukorral meghintjük.

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Január >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 1
Összes: 178548
Hónap: 954
Nap: 38