Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diókrémes mákos süti

Tésztához

 

5 tojás, 30 dkg kristálycukor, 12 dkg darált mák, 1 cs. sütőpor, 16 dkg finomliszt, 10 evőkanál víz

Krémhez:

16 dkg darált dió, 8 evőkanál tej, 16 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 cl sütőrum

Bevonathoz:

1 tábla tej tortabevonó, 2 ek étolaj


Elkészítés:

A tojás sárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.

A lisztet elkeverjük a mákkal és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.

A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.

A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.

A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.

Hűtőben tárolandó!

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 167550
Hónap: 1330
Nap: 36