Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diókrémes citromszelet

Hozzávalók

5 tojás
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom

A diókrémhez 

3 tojássárgája
5 dkg porcukor
10 dkg margarin
10 dkg darált dió

A citromos mázhoz

18 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé

Elkészítés 

Felverjük a tojásfehérjét, majd óvatosan belekeverjük a porcukrot, a tojássárgát, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom lereszelt héját, végül a citrom levét. Egy tepsit margarinnal kikenünk, liszttel megszórjuk, és a tésztát aranysárgára sütjük.

 

  A töltelékhez a 3 tojássárgát a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik. A margarint habosra keverjük, belevegyítjük a darált diót, majd összedolgozzuk a kihűlt masszával. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, megtöltjük a diókrémmel, és a tetejét bevonjuk az egy evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal, majd éles késsel felszeleteljük.

 

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Statisztika

Online: 1
Összes: 180897
Hónap: 1349
Nap: 46