Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almáspite

Hozzávalók:
3 pohár liszt, 6 dk cukor, 25 dk margarin,2 db tojás, só, 1 cs sütőpor, 1 vanília, tej
Töltelék:
Kb 1 kg alma, cukor ízlés szerint, fahéj

A hozzávalókat összedolgozzuk, ha kell, szükség szerint tejjel lazíthatjuk a tésztát. Hűtőben egy órát pihentetjük, kétfelé vágjuk és kinyújtjuk a lapokat. Vajazott tepsibe terítjük az első lapot és ráhalmozzuk a az almás tölteléket, aminek a levét kinyomkodtuk, majd befedjük a másik lappal. A tetejét megkenjük tojással és megszúrkáljuk, hogy a gőz távozhasson, így nem púposodik fel a tészta.
 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 170301
Hónap: 1523
Nap: 42