Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Virslis kifli

Hozzávalók:

90 dk liszt, 2,5 dl víz, 2,5 dl tej, 1 cs élesztő, 3 teás kanál méz,

szárított bazsalikom, 2 csapott teás kanál só, 2 evőkanál olaj

Tetejére:

reszelt sajt, szezámmag, lenmag, 1 tojás

Tölteléknek:

16 db virsli, mustár, ketchup, bazsalikom

Elkészítése:

 A virsliket megtisztítom a héjától, ha van neki, és kicsit bevagdosom.

Mustárt és a ketchupot a bazsalikommal összekeverem és beleforgatom a virsliket.

Hagyom állni, amíg a tészta elkészül.

A hozzávalókból kelt tésztát, kenyértésztát, készítek.

 

A tejben felfuttatom az élesztőt a mézzel, majd ha felfutott, hozzáadom a lisztet, vizet,só, olajat és a bazsalikomot is. Hagyom kelni, amíg a duplájára nő. Ezután átgyúrom, és 16 felé osztom a tésztát. A tészta darabokat hosszúkásra nyújtom, hogy akkora legyen, mint a virsli. A tészta széleit ferdén bevagdosom és a ráfektetett virsliket felváltva betakarom a tészta csíkokkal. Sütőpapíros tepsire rakom, tetejét tojással megkenem és meghintem sajttal, vagy szezámmaggal, lenmaggal. Hagyom megkelni és előmelegített sütőben megsütöm.

2013-05-23-23.16.31.jpg

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 170301
Hónap: 1523
Nap: 42