Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Máglyrakás muffin

Kalács vagy kifli, 3 tojás, 3-4 evőkanál cukor, 0,3 l tej, 0.2 dl tejszín,2-3 alma apró kockára szeletelve, mazsola, fahéj, vaníliás cukor,barack lekvár
kevés vaj, morzsa

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, vág ki a magházukat, majd húsát kockázd fel és keverd össze egy kevés fahéjjal.A kifliket vágd apró darabokra, majd áztasd be, tej-tejszín-tojássárgája-cukor–vaníliás cukor keverékébe, amit kicsit felvertél. Keverd bele  az almát, mazsolát, majd a muffin sütőket vajazd ki, szórd ki morzsával és adagold bele a kiflis keveréket. A tetejét kend be baracklekvárral.
Előmelegített sütőbe, kb. 180 °C-on, lefedve süsd készre, majd vedd ki a formából. A tojásfehérjéket verd fel kemény habbá egy evőkanál cukorral, kend a félig megsült sütemény tetejére  vagy mártsd bele a muffinok tetejét süsd addig egy tepsin, amíg a hab megbarnul.

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 168900
Hónap: 1191
Nap: 55