Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Máglyrakás muffin

Kalács vagy kifli, 3 tojás, 3-4 evőkanál cukor, 0,3 l tej, 0.2 dl tejszín,2-3 alma apró kockára szeletelve, mazsola, fahéj, vaníliás cukor,barack lekvár
kevés vaj, morzsa

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, vág ki a magházukat, majd húsát kockázd fel és keverd össze egy kevés fahéjjal.A kifliket vágd apró darabokra, majd áztasd be, tej-tejszín-tojássárgája-cukor–vaníliás cukor keverékébe, amit kicsit felvertél. Keverd bele  az almát, mazsolát, majd a muffin sütőket vajazd ki, szórd ki morzsával és adagold bele a kiflis keveréket. A tetejét kend be baracklekvárral.
Előmelegített sütőbe, kb. 180 °C-on, lefedve süsd készre, majd vedd ki a formából. A tojásfehérjéket verd fel kemény habbá egy evőkanál cukorral, kend a félig megsült sütemény tetejére  vagy mártsd bele a muffinok tetejét süsd addig egy tepsin, amíg a hab megbarnul.

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Január >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 1
Összes: 173940
Hónap: 1799
Nap: 64