Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézespuszedli

Tészta:

3 tojássárga, 1 egész tojás, 15 dk cukor, 3 k tejföl, 1 tojásnyi zsír, 2,5 dl langyos méz, 2 dk fahéj vagy mézes-fűszer keverék, 2 kk szódabikarbóna, 60 dk liszt, a liszt fele lehet étkezési korpa,

Máz:

3 tojásfehérje, 15 dk cukor

A tojások sárgáját az egész tojással és a cukorral kikeverjük, majd beledolgozzuk a tejfölt, zsírt és a mézet, ezekkel is kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a fűszereket és a szódabikarbónát is és az elöbbi keverékbe forgatjuk. Egy laza tésztát kapunk, amit egy napig hagyjunk pihenni. Másnap egy zsírozott tepsibe apró gombócokat formálunk egy mástól távol helyezzük el, mert nőni fognak. Süssük meg, de vigyázzunk, mert hirtelen sül meg. Csak úgy lesz puha a puszedlink, ha nem sütjük nagyon meg. Ha kész szedjük le a tepsiről és hagyjuk hűlni. Közben a tojások habját kezdjük el felverni és a cukrot adagoljuk hozzá és gőz fölött verjük készre a habot. A főtt tojáshab készítését itt találod! Amikor elkészült két részletbe beleforgatjuk a puszedliket, a tepsibe kirakjuk és száradni hagyjuk.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 168900
Hónap: 1191
Nap: 55