Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mákos mézeskalács

 

 

Mákos mézeskalács

 

Hozzávalók:

15 dkg méz

10 dkg gríz

10 dkg porcukor

4 tojás

fél citrom reszelt héja

15 dkg mák

1 tasak vaníliás cukor

10 dkg cseresznyekompót

5 dkg vaj

1 evőkanál tej

ánizs

őrölt fahéj

A mézből, a megolvasztott vajból, a tojások sárgájából, a reszelt citromhéjból, a fahéjból és az ánizsból keverj habos, kemény masszát. Add hozzá a mákot, a vaníliás cukrot és a lecsöpögtetett, kimagozott cseresznyét. Óvatosan adagold bele a kemény habbá vert tojásfehérjét, a grízt és a tejet, majd öntsd kilisztezett tepsibe. 240 fokon addig süsd, amíg a tészta megemelkedik, ezután tekerd le a sütőt 180 fokra, és süsd készre a süteményt. Még melegen borítsd ki a formából.

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 170301
Hónap: 1525
Nap: 42