Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Klasszikus mézeskalács

 

 

Klasszikus mézeskalács

 

Hozzávalók a tésztához:

60 dkg finomliszt

15 dkg porcukor

2 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék

1 teáskanál szódabikarbóna

20 dkg méz

1 egész tojás

1 tojásfehérje

25 dkg puha vaj

 

Hozzávalók a cukormázhoz:

1 tojásfehérje

15 dkg porcukor

A porcukrot, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a körülbelül 50 dkg lisztet keverd jól össze, majd add hozzá a többi összetevőt is, kivéve a tojássárgáját.

Ekkor szükség lehet még 5-10 dkg liszt hozzáadására, hogy jól formálható, nyújtható tésztát kapj. A tésztát tekerd nejlonba, és legalább egy éjszakára tedd hűtőbe pihenni. Sütés előtt nyújtsd vékonyra, szaggass belőle különböző formákat, a tetejüket kend meg a tojásfehérjével, és egy sütőpapírral kibélelt tepsin már mehet is a sütőbe.

Alacsony hőfokon pár perc alatt megsülnek, ezért figyelj rájuk oda. Ha a kalács kihűlt, a porcukorral keményre vert tojásfehérjét töltsd egy zacskóba, vágd le egy sarkát, és díszítsd kedvedre a süteményeket. Arra figyelj, hogy csak nagyon picit vágd ki a zacskót, sőt, elég egy tűvel kiszúrni. Tedd száraz helyre a mézeskalácsokat, hogy megkössön az íróka.

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Január >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 1
Összes: 177632
Hónap: 1102
Nap: 31