Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi mézes

Hozzávalók:

1/4 kg méz, 1/2 kg liszt, 10 dkg margarin, 1 egész tojás, 2 tojássárgája, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna, 2 csomag mézes fűszerkeverék

A mézet gőz fölött vagy mikróban megmelegítjük a vajjal. Ehhez a masszához hozzáadjuk az összes többi anyagot és összegyúrjuk.
Én kb. kisujjnyi vastagra nyújtom (de lehet vékonyabbra is) és különféle formákat szaggatok belőle. Zsírozott tepsibe egymásmellé teszem, a tetejét  tojássárgájával megkenem és megsütöm. Vigyázni kell mert hamar sül, de nem szabad megégetni. Egyébként a szódabikarbónától kicsit megmagasodik.
Ha díszítitek, akkor kb.15-25 dkg porcukrot kell kikeverni 1 tojás fehérjével.  

 

KARÁCSONYI MÉZES 2

Hozzávalók:
1 kg liszt,
40 dkg méz,
4 egész tojás,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál étolaj,
5 dkg margarin,
1 kávéskanál mézes sütemény fűszerkeverék,
1 kávéskanál szódabikarbóna.
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és néhány órát hideg helyen pihentetjük. Ezután 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, formára szaggatjuk és díszítjük. Előmelegített sütőben (200 C°) pár perc alatt világos zsemleszínűre sütjük. Vigyázni, mert hamar odaég és keserű lesz.
A máz, amivel díszítjük: tojásfehérjét cukorral kemény habbá verünk , óvatosan nejlonzacskóba töltjük, egyik sarkát picit levágjuk, és már kész is az íróka.
Dobozban sokáig eláll. Kb. 2 hét, amíg megpuhul, ha mégsem, a fémdobozba a sütik mellé tégy egy félbevágott almát. Dobozba csak teljesen kihűlt sütiket tegyél, különben visszagőzöl!

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 168900
Hónap: 1191
Nap: 55