Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi mézes

Hozzávalók:

1/4 kg méz, 1/2 kg liszt, 10 dkg margarin, 1 egész tojás, 2 tojássárgája, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna, 2 csomag mézes fűszerkeverék

A mézet gőz fölött vagy mikróban megmelegítjük a vajjal. Ehhez a masszához hozzáadjuk az összes többi anyagot és összegyúrjuk.
Én kb. kisujjnyi vastagra nyújtom (de lehet vékonyabbra is) és különféle formákat szaggatok belőle. Zsírozott tepsibe egymásmellé teszem, a tetejét  tojássárgájával megkenem és megsütöm. Vigyázni kell mert hamar sül, de nem szabad megégetni. Egyébként a szódabikarbónától kicsit megmagasodik.
Ha díszítitek, akkor kb.15-25 dkg porcukrot kell kikeverni 1 tojás fehérjével.  

 

KARÁCSONYI MÉZES 2

Hozzávalók:
1 kg liszt,
40 dkg méz,
4 egész tojás,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál étolaj,
5 dkg margarin,
1 kávéskanál mézes sütemény fűszerkeverék,
1 kávéskanál szódabikarbóna.
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és néhány órát hideg helyen pihentetjük. Ezután 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, formára szaggatjuk és díszítjük. Előmelegített sütőben (200 C°) pár perc alatt világos zsemleszínűre sütjük. Vigyázni, mert hamar odaég és keserű lesz.
A máz, amivel díszítjük: tojásfehérjét cukorral kemény habbá verünk , óvatosan nejlonzacskóba töltjük, egyik sarkát picit levágjuk, és már kész is az íróka.
Dobozban sokáig eláll. Kb. 2 hét, amíg megpuhul, ha mégsem, a fémdobozba a sütik mellé tégy egy félbevágott almát. Dobozba csak teljesen kihűlt sütiket tegyél, különben visszagőzöl!

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Január >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 1
Összes: 173940
Hónap: 1799
Nap: 64