Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Házikó

 

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt

20 dkg porcukor

20 dkg méz

2 tojás                         

2 evőkanál margarin

2 kávéskanál szódabikarbóna

2 kávéskanál őrölt fahéj

2 kávéskanál őrölt szegfűszeg

 

A ragasztáshoz:

kb. 10 dkg kristálycukor

 

A díszítéshez:

2 tojásfehérje

kb. 40 dkg porcukor

mindenféle cukorka és keksz

 

Elkészítés:

A liszt felét egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a fűszereket, és ha mindezt jól elkevertük, beledolgozzuk a puha margarint, a mézet és a tojást. A liszt másik felét kis adagokban gyúrjuk a masszába. Ezután legalább 6-12 órán át pihentetjük a tésztát, de legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, ne hagyjuk a tésztát nagyon vastagra, mert sülés közben megdagad. Kivágjuk a ház elemeit (1 db alap, 2 db oldalfal, 1-1 eleje ill. hátulja, 2 db tető, ha marad még tésztánk, csinálhatunk kis rudakat belőle farakásnak, vagy kerítést, lakókat a házba).

Kikent, lisztezett sütőlemezen közepes meleg sütőben megsütjük. Gyúrótáblán illetve egyenes felületen kihűtjük a ház elemeit. Miután kihűlt, egy teflon serpenyőben kristálycukrot olvasztunk, amivel az elemeket ragasztjuk egymáshoz. Gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar megszilárdul. A ház elemeit a forró cukorba mártjuk, és egymáshoz illesztjük őket.

Ha áll a házunk, jöhet a díszítés. 2 tojásfehérjét kemény habbá verünk 40 dkg porcukorral, és tetszés szerint díszítjük vele a házunkat.

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 167550
Hónap: 1330
Nap: 36