Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szalagos fánk

Hozzávalók:
50 dk liszt, 1ek porcukor, 5 dk vaj, 2 db tojássárga, 3 dl tej, csipet só, 3 dk élesztő
1 pohárka rum

Jól kidolgozott lágy kelt tésztát készítünk. Másfél szeresére kelesztjük, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, szaggatjuk és hagyjuk még kelni fél órát. Olajat forrósítunk és megsütjük a fánkokat úgy, hogy a deszkán fekvő fánk felső fele kerüljön bele elsőre az olajba. Sütés elején lefedve süssük a fánkokat. Porcukorral meghintve tálaljuk.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Október >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 3
Összes: 188875
Hónap: 2454
Nap: 88