Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kelt kuglóf

 

Hozzávalók:

60 dkg liszt

12 dkg porcukor, vagy 1,5 tk folyékony édesítő

15 dkg olvasztott vaj, vagy 1 dl olaj

2 tojás

3 dkg élesztő

2 dl tej

1 tk. vaníliakivonat

1 citrom reszelt héja

2 ek.kakaópor ( a tészta felébe)


A hozzávalókból  tésztát dagasztok, kettéveszem és a felébe beledagasztom a két kanál kakaóport 2 ek. plusz tejjel együtt. Megkelesztem a kétfajta tésztát, ez kb. 1 óra a hőmérséklettől függően. Lisztezett deszkán egyforma nagyra kinyújtom mindkét tésztát és a fehérre teszem a kakaósat. Együtt feltekerem, és a kivajazott, morzsázott kuglófsütőbe teszem. Én most kenyérsütőben sütöttem meg ezért a tartályba helyeztem.

Ismét hagyom kelni majdnem 1 órát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 50-55 perc alatt megsütöm.  Ha kenyérsütőbe sütöm kevesebb ideig kell hagyni kelni, mert amíg felfűti addig is kel a tészta. Ha a teteje nagyon barnulna, a gázsütőben, letakarom egy darab alufóliával.

 Porcukorral megszórva tálalom.

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Október >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 2
Összes: 188876
Hónap: 2454
Nap: 89