Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kelt kuglóf

 

Hozzávalók:

60 dkg liszt

12 dkg porcukor, vagy 1,5 tk folyékony édesítő

15 dkg olvasztott vaj, vagy 1 dl olaj

2 tojás

3 dkg élesztő

2 dl tej

1 tk. vaníliakivonat

1 citrom reszelt héja

2 ek.kakaópor ( a tészta felébe)


A hozzávalókból  tésztát dagasztok, kettéveszem és a felébe beledagasztom a két kanál kakaóport 2 ek. plusz tejjel együtt. Megkelesztem a kétfajta tésztát, ez kb. 1 óra a hőmérséklettől függően. Lisztezett deszkán egyforma nagyra kinyújtom mindkét tésztát és a fehérre teszem a kakaósat. Együtt feltekerem, és a kivajazott, morzsázott kuglófsütőbe teszem. Én most kenyérsütőben sütöttem meg ezért a tartályba helyeztem.

Ismét hagyom kelni majdnem 1 órát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 50-55 perc alatt megsütöm.  Ha kenyérsütőbe sütöm kevesebb ideig kell hagyni kelni, mert amíg felfűti addig is kel a tészta. Ha a teteje nagyon barnulna, a gázsütőben, letakarom egy darab alufóliával.

 Porcukorral megszórva tálalom.

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 167550
Hónap: 1330
Nap: 36