Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Darázsfészek

Hozzávalók:
50dk liszt, 3 tojás, 5 dk élesztő, 6 dk zsír, 2 dl tej, vanília, csipet só, 5 dk porcukor,

Töltelék:
-8 dk vaj, 8 dk porcukor, vanília, fahéj,
-1,5 dl tej, 5 dk porcukor, vanília

A tejet meglangyosítjuk, bele rakjuk a tojásokat és az élesztőt, felfuttatjuk. Végül a többi hozzávalóval kelt tésztát készítünk. Kelesztjük egy fél órát. Kinyújtjuk a tésztát és megkenjük az olvasztott vajas fahéjas töltelékkel. Henger alakúra feltekerjük a tésztát és 2 ujjnyi szeletekre vágjuk. Zsírozott tepsibe egymás mellé rakjuk (még összekel!). Kicsit kelesztjük, majd sütőbe rakjuk, és félig sülten meglocsoljuk a tejes cukros keverékkel.
 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Január >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 1
Összes: 178427
Hónap: 937
Nap: 42