Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aranygaluska

A kelt tészta 1 kg változatát készítem el, ami egy nagy tepsibe elég. 10 dk vágott dió, cukor,

A megkelt tésztát kiborítom egy gyúródeszkára és kinyújtom fél ujjnyi vastagra. Pogácsa szaggatóval sorba kiszúrom és olajozott tepsibe egymás mellé rakom a fele mennyiséget. Megszórom cukrozott dióval, majd befedem a maradék tésztával. Kicsit hagyom kelni. A tetejét megkenem cukrozott tejjel. A sütő aljába vizes edény teszek, mert a kelt tészta sütéséhez kell egy kis pára, így nem lesz száraz az aranygaluska. Vaníliamártással tálalom.

mártás:

1 liter tej, 4 tojássárga, 10 dk cukor, 2 k.k liszt, vaniliás cukor

A tojássárgákat a liszttel, cukorral és annyi tejjel, hogy jó folyékony legyen kikeverem. a többi tejet felmelegítem , majd beleszűröm a tojásos keveréket. Összefőzöm, de forralni nem szabad, mert a tojást összekapja. Hűlés közben még kicsit sűrűsödik.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Statisztika

Online: 1
Összes: 180897
Hónap: 1349
Nap: 46