Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aranygaluska

A kelt tészta 1 kg változatát készítem el, ami egy nagy tepsibe elég. 10 dk vágott dió, cukor,

A megkelt tésztát kiborítom egy gyúródeszkára és kinyújtom fél ujjnyi vastagra. Pogácsa szaggatóval sorba kiszúrom és olajozott tepsibe egymás mellé rakom a fele mennyiséget. Megszórom cukrozott dióval, majd befedem a maradék tésztával. Kicsit hagyom kelni. A tetejét megkenem cukrozott tejjel. A sütő aljába vizes edény teszek, mert a kelt tészta sütéséhez kell egy kis pára, így nem lesz száraz az aranygaluska. Vaníliamártással tálalom.

mártás:

1 liter tej, 4 tojássárga, 10 dk cukor, 2 k.k liszt, vaniliás cukor

A tojássárgákat a liszttel, cukorral és annyi tejjel, hogy jó folyékony legyen kikeverem. a többi tejet felmelegítem , majd beleszűröm a tojásos keveréket. Összefőzöm, de forralni nem szabad, mert a tojást összekapja. Hűlés közben még kicsit sűrűsödik.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 171495
Hónap: 1679
Nap: 67