Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejszínhab fortélya

HABVERÉS
(tejszín)

* A tejszínt csak akkor lehet habbá verni, ha teljesen friss és hideg. Habverés előtt a tejszínt és a tálat (habüstöt) mindig jól hűtsük le, mert így könnyebb felverni, és a hab is keményebb lesz. Ha a tejszín nehezen verődik fel, akkor célszerű újra hűteni, ill. jégkockák közé helyezett tálban felverni.

* Ha a tejszínbe néhány csepp citromlevet vagy csipetnyi sót keverünk, kemény és szép fényes habot kapunk. Tovább áll el a hab, ha felverés előtt a tejszínhez tojásfehérjét vagy egy kevés feloldott zselatint adunk. Ha viszont a felvert habot tárolni szeretnénk, csak forralt tejszínből készítsük.

*A tejszínt cukor nélkül verjük habbá. A felvert habot csak közvetlenül a felhasználás vagy fogyasztás előtt cukrozzuk meg, különben vizet ereszt tőle. A cukrot mindig kis adagokban keverjük a habba, hogy a hab ne törjön össze.

*Ha a habot habüstben habverővel készítjük, a tejszínt lehetőleg egyenletesen és egy-irányba, könnyedén verjük. Felveréskor azonban legyünk óvatosak, mert könnyen vaj lesz belőle!

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tejszínhabszifon

(fanyar, 2011.12.31 08:31)

Igaz hogy itt főleg és csakis habüstben készített tejszínhabról esik szó.
Az előhűtés a szifonban is segíti a habképződést.
Még segíti a nagyobb nyomás 2 db patron
Igaz ez akkor merült fel amikor a 5 dl szifonban 2.5 dl habtejszínt tettünk.Az erőteljes felrázás tovább növeli a hab keménységér
Ám felmerült itt egy praktika: a cukor utólagos beletevése mert előre beletéve vizet enged.
Ez a szifonban nem látszik okos tanácsnak
A néhány csepp citromlé előre beletehető.Még nincs kipróbálva.
A plusz cukor előre beletevése általi folyósodást talán ellentételezi

Re: tejszínhabszifon

(süssünkvalamit, 2011.12.31 18:31)

Kedves Fanyar!
Köszönöm a hozzászólásodat, sokat segít az észrevételed. A tejszínt valóban habszifonban is fel lehet "verni". Én a süti díszítésére próbáltam már a szifont, de nekem összeesett a hab egy idő után. Hiába volt benne habfixáló. Mostanában növényi tejszínt használok az sokkal jobb. Várom az észrevételeidet. Á

 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 167550
Hónap: 1330
Nap: 36