Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Piskóta készítés fortélya

Válasszuk szét a fehérjét és a sárgáját külön tálba, de sárgája ne kerüljön a habnak szánt fehérjéhez, mert az nem verődik fel keményre. Liszt és a cukor mennyiségét mindig a tojások darabszáma határozza meg. Annyi kanállal kell mindegyikből, mint ahány darab a tojás. A lisztbe keverjük bele a lazító anyagot, sütőport vagy szódabikarbónát. Ha margarint vagy vajat ír a recept mindig olvasztott állapotban, de ne melegen keverjük a tésztához.

A fehérjét habverővel kezdjük verni, amikor már apróbb hólyagok keletkeznek, kezdjük hozzá adagolni a cukrot kanalanként elkeverve. Ezután adjuk bele egyenként a tojások sárgáját végül a lisztet is kanalanként elkeverve, amit már fakanállal dolgozunk bele. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egyenletesen elsimítva öntjük. Előmelegített sütőben kezdjük el sütni ! Addig sütjük, amíg az ujjunkkal megnyomva a tészta tetejét, az visszaugrik. A kész tésztát meglisztezzük, kiborítjuk és lehúzzuk róla a papírt, hűlni hagyjuk.

A piskóta tekercs is így készül csak nagyobb tepsiben sütve, hogy ujjnyi vastag tészta legyen. Sütés után tiszta konyharuhára borítva lehúzzuk róla a papírt és rögtön feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 170301
Hónap: 1523
Nap: 42