Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Muffin fortélyok

Ha hiányzik valami hozzávaló:

LISZT: teljes kiőrlésű liszt használatakor a folyadék mennyiségét kicsivel meg kell emelni, mert többel vesz fel.

TOJÁS:helyettesíthető 8,5 dk cukrozatlan alma vagy sárgabarackpürével vagy 2 tojásfehérje is jó, ha sárgája van tejjel hígítani

CUKOR: édesítő, (a dobozán feltüntetve a használati mennyiség) ha mézet használunk 1/3 menyiséggel csökkentsük az adagját

ZSIRADÉK:0,8 ml olaj helyett, 12,5 dk olvasztott vaj,margarin kell

TEJTERMÉK:tej, tejszín, joghurt, kefir, tejföl, kávétejszín higítva1:1, esetleg gyümölcslé használható

SZÓDABIKARBÓNA:tejszín vagy tejföl esetén mindenképpen kell

A sütőformákat alaposan zsírozzuk ki, mert beletapad a süti. Szilikonos sütőformánál elég, ha jól ki lisztezzük és egy nagyobb tepsire helyezve sütjük. A tészta készítésénél nem kell törekedni arra, hogy sima és homogén legyen a tészta, így is finom lesz a muffin.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 170300
Hónap: 1524
Nap: 41