Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kelt tészta fortélya

A kelt tészta a magyar konyha egyik legfinomabb étele. Sokoldalúan használható édesen és sósan is készíthető, melynek elkészítésére megfelelő időt kell fordítani. A élesztő megkelesztése fontos feladat, amit langyos tejben elmorzsolva kevés cukorral készítünk kb 10-20 percig érleljük. Ha a tejben már látszik, hogy dagad akkor biztos jól meg kel a tészta is. A többi liszttel történő összedolgozás kézzel vagy fakanállal is történhet. A tészta szélét behajtogatjuk közben körbe forgatva a tálat, hogy elváljon a tészta a tál falától, a zsiradékot mindig felolvasztva, de nem melegen adjuk hozzá. Addig végezzük, amíg a tészta állaga sima, ruganyos legyen. Kelésre is kell időt hagyni, ami 35-40 perc legyen, vagy amíg a tészta a kétszeresére nő. Kelés után, formázzuk és mégegyszer kelesztjük. Sütésnél nem szabad túlmagas hőfokon és gyorsan sütni. 1 kg kalács sütési ideje kb 50 perc, egyenletesen világos barna.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 167549
Hónap: 1329
Nap: 35