Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Máglyarakás

Hozzávalók

Kalács vagy kifli felkarikázva, 3 tojás, 3-4 evőkanál cukor, 0,5 l tej, egy marék darált dió, 2-3 alma nagyobb kockára szeletelve vagy körte barack stb, mazsola, fahéj, őrölt szegfűszeg, vaníliás cukor, (rum), kevés vaj, baracklekvár

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, vág ki a magházukat, majd húsát kockázd fel és keverd össze egy kevés fahéjjal, szegfűszeggel.
Egy tűzálló tál alját vajazd ki, majd béleld ki 2-3 szelet kaláccsal, locsold meg bőségesen a tej-tojássárgája-cukor –vaníliás cukor keverékével. Szórd meg az almával, mazsolával, darált dióval, majd folytasd a rétegezést ismét: tejes-tojásos lébe mártott kalács, alma stb., az utolsó szelet kalácsot, kend be baracklekvárral.
Előmelegített sütőbe, kb. 180 °C-on, lefedve süsd 30 percig, közben a tojásfehérjéket verd fel kemény habbá egy evőkanál cukorral, kend a félig megsült sütemény tetejére és fedő nélkül süsd addig, amíg a hab megbarnul.

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 168900
Hónap: 1191
Nap: 55