Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Madártej

Hozzávalók:

1 liter tej, 4-6 tojás, 4-6 k cukor, 1 cs vanília, 2 ek liszt,

A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét felverjük habnak, de elötte a tej nagyobb részét feltesszük melegedni. Ha a tej forró, akkor galuskákat szaggatunk kanállal a tejbe, de egyszerre csak pár kanállal. Kicsit főzzük, majd megforgatjuk és a másik felét is megfőzzük. Kiszedjük egy tálba és addig folytatjuk, amíg van a habból. Félre húzzuk a tejet, a tojások sárgáját kikeverjük a maradék tejjel, liszttel és a cukorral csomó mentesre. Majd bele szűrjük a meleg tejbe, folyton keverve főzzük ,de forralni nem szabad, mert összekapja a tojást. Végül a tojáshab alá öntjük és hűtjük.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 170301
Hónap: 1525
Nap: 42