Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kandírozott gyümölcsök

Gondoltam kandírozok más gyümölcsöket is, de mivel már tél van csak befőttjeim vannak.

Megpróbáltam azokból készíteni. Meggyből, barackból és cseresznyéből készítettem.

A gyümölcsöket kimagoztam a barackot fel aprítottam. Szerencsére találtam olyan barackot, ami kicsit keményebb maradt az üvegbe. Kicsi mennyiséget készítettm mindegyikből, kb: egy maréknyit hiszen ez csak próba volt.

Annyi befőtt levet öntöttem rá ami éppen csak ellepi és elkezdtem főzni mindegyikre 2-2 kanál cukrot szórtam. Hagytam másnapig állni és újra felforraltam 1 kanál cukorral. Másnap megint felforraltam, de már plusz cukor nélkül. Következő nap a forralásnál már alig volt leve, ekkor egy cukorral meghintett tepsibe raktam ki a gyümiket és hagytam " száradni" pár napot meleg helyen. Nem lettek olyan szárazak mint a gyömbérem, de így is jó lett a Stollenembe.

Ilyen lett a cseresznyém:

kandirozott-cser.jpg

 

Ez a finom meggy:

kandirozott-meggy.jpg

És végül a barack:

kandirozott-bar.jpg

 Igazán finomak lettek.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 170301
Hónap: 1525
Nap: 42