Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kandírozott gyümölcsök

Gondoltam kandírozok más gyümölcsöket is, de mivel már tél van csak befőttjeim vannak.

Megpróbáltam azokból készíteni. Meggyből, barackból és cseresznyéből készítettem.

A gyümölcsöket kimagoztam a barackot fel aprítottam. Szerencsére találtam olyan barackot, ami kicsit keményebb maradt az üvegbe. Kicsi mennyiséget készítettm mindegyikből, kb: egy maréknyit hiszen ez csak próba volt.

Annyi befőtt levet öntöttem rá ami éppen csak ellepi és elkezdtem főzni mindegyikre 2-2 kanál cukrot szórtam. Hagytam másnapig állni és újra felforraltam 1 kanál cukorral. Másnap megint felforraltam, de már plusz cukor nélkül. Következő nap a forralásnál már alig volt leve, ekkor egy cukorral meghintett tepsibe raktam ki a gyümiket és hagytam " száradni" pár napot meleg helyen. Nem lettek olyan szárazak mint a gyömbérem, de így is jó lett a Stollenembe.

Ilyen lett a cseresznyém:

kandirozott-cser.jpg

 

Ez a finom meggy:

kandirozott-meggy.jpg

És végül a barack:

kandirozott-bar.jpg

 Igazán finomak lettek.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Október >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 1
Összes: 186944
Hónap: 2057
Nap: 80