Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kandírozott gyömbér

Nagyon sok helyen találtam receptet a gyömbér kandírozásáról és többet összevetve készült el az enyém. Elég hosszadalmas az elkészítése, de megéri.

Vettem 45 dk gyömbért, ami nem nagyon rücskös, a  könnyebb tisztítás miatt.

Ebből maradt kb: 35 dk, amit annyi vízzel öntöttem le, hogy jól ellepje. És főztem 15-20 pecig, majd másnap is eddig csak kicseréltem rajta vizet. Meg kóstoltam, de még mindig nagyon csípős íze volt és elég barna lett a színe. Gondoltam megint leöntöm és kevés citromlét is adtam a friss vízhez és újra felforraltam így szebb lett a színe is.

Másnap újra lecseréltem és citomlés vízzel felöntöttem, felforraltam és 20 dk cukrot adtam hozzá,  amivel kicsit főztem. A következő két nap, felforralás után még 2-2 kanál cukrot adtam hozzá. Hagytam kicsit hűlni eddigre levéből szinte már semmi sem maradt, és cukorral meghintett tepsibe terítettem meleg helyen hagytam "száradni". Amikor nem ragadt üvegbe töltöttem.

Nagyon finom érdekes ízű lett, süteményekbe lehet felhasználni és fájó gyomorra is kiváló.

Én egy részét a Stollen kalácsomban haszláltam fel.

 

gyombi2.jpg

gyombi3.jpggyombi.jpg

 

 

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 168900
Hónap: 1191
Nap: 55