Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Daragaluska fahéjas szilvával

Hozzávalók:

2 vagy 6 személyre, /a zárójelben levő a 6 személyre szóló adag/

2 /5/ tojás,

csipetnyi_só,

3 /9/ dkg cukor,

10 /30/ dkg búzadara,

5 /15/ dkg vaj.

A fahéjas szilvához:

20 /60/ dkg magvaváló szilva, 1 /3/dl vörösbor, 2 /6/ek méz, 1 /3/ kiskanál őrölt fahéj.

A tojásokat a csipetnyi sóval habosra keverjük, beleszórjuk a cukrot, majd apránként beledolgozzuk a búzadarát is. A sűrű masszát legalább fél órán át pihentetjük, hogy a dara megduzzadjon. Közben vizet forralunk, sózzuk, és kiskanállal galuskákat szaggatunk bele a masszából. A megfőtt galuskákat kiemeljük, lecsepegtetjük, majd forró vajon körös-körül megpirítjuk. A fahéjas szilvához a gyümölcsöket félbevágjuk, kimagozzuk. Ráöntjük a vörösbort, a mézet, a fahéjat, és egy-két percig forraljuk. A pirított galuskákat melegen, a fahéjas szilvával tálaljuk.

 
 

 


Utolsó kép


Admin


Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Statisztika

Online: 1
Összes: 167550
Hónap: 1330
Nap: 36